5x natuurhuisje aan het water! - Bijzondere Accommodaties (2023)

Natuurhuisjes aan het water zijn razend populair in Nederland. Het heeft veel voordelen als een vakantiehuisje zich aan het water bevindt. Dit water kan de Noordzee, Waddenzee, een rivier, kanaal of meertje zijn. Tijdens hete zomerdagen kun je verkoeling zoeken in het (zee)water. Daarnaast vormt een natuurhuisje aan het water een ideale uitvalsbasis voor tal van watersporten als sportvissen, varen, zeilen, roeien, windsurfen, supboarden (suppen) en kitesurfen. Maar een waterrijke omgeving is bovenal fantastisch voor natuurliefhebbers, rustzoekers en vogelspotters.

Wij hebben de mooiste natuurhuisjes die zich aan het water bevinden in Nederland op een rijtje gezet!

1. Natuurhuisje aan het water in Vinkeveen

Dit natuurhuisje aan het water bevindt zich in Vinkeveen in de provincie Noord-Holland. Vinkeveen behoort tot de gemeente Ronde Veren. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een eiland, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen.

  • Beschrijving huisje: Voor mensen die dromen van een romantische vakantiehuisje, zijn bij dit natuurhuisje aan het juiste adres. Ga maar na. Het huisje staat op een heus privé-eilandje midden in de Vinkeveense Plassen. Al zittend op de veranda heb je een fantastisch uitzicht over één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Bij het huisje bevinden zich fakkels, olielampen en een barbecue om de sfeer nog een stukje te verhogen.
  • Omgeving huisje: Je wordt door de eigenaar van het vakantiehuisje naar het eilandje gevaren hetgeen al een hele leuke ervaring is. Het eilandje heeft een oppervlakte van 600 meter en wordt omringd door kraakhelder water. De Vinkeveense Plassen hebben het helderste water van Nederland. Ook vogelspotters komen in dit gebied ruimschoots aan hun trekken.

5x natuurhuisje aan het water! - Bijzondere Accommodaties (1)

Natuurhuisje aan het water in Vinkeveen

Leuk feitje: Met een oppervlakte van 1.133 km2 is het IJsselmeer het grootste meer van Nederland. De gemiddelde en maximale diepte bedragen 4,4 respectievelijk 9,5 meter. Het IJsselmeer wordt door twee grote rivieren gevoed: de IJssel en de Overijsselse Vecht. Het meer is verder erg belangrijk voor waterrecreatie; er wordt veel op gezeild, gevaren, gewindsurft en gekitesurft. Gedurende zomerse dagen kan het flink druk zijn op het IJsselmeer!

2. Cabin aan het water in Odoornerveen

Deze cabin aan het water bevindt zich in Odoornerveen in de provincie Drenthe. Odoornerveen behoort tot de gemeente Borger-Odoorn. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een landgoed, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Er is internettoegang (WiFi).

  • Beschrijving cabin: Ondanks het feit dat deze cabin niet groot is, is het toch van alle gemakken voorzien. Als je in dit natuurhuisje verblijft, ga je helemaal op in de omgeving. Het is een stille plek die direct aan een meertje is gelegen. Het enige wat je hoort, zijn de geluiden van vogeltjes. Neem je verrekijker dus mee en je kunt ze ook zien.
  • Omgeving cabin: Het meertje waaraan de cabin ligt, heet het Hendriksveen: één van de mooiste watertjes van Drenthe. Bij het natuurhuisje zijn een kano, vlot en roeiboot aanwezig waarmee deze waterpartij te verkennen valt. Het is ook de moeite waard om in het gebied te gaan wandelen. Met een beetje geluk spot je dan de zonnedauw of een knoflookpad: zeldzame planten- en diersoorten die hier nog voorkomen.

5x natuurhuisje aan het water! - Bijzondere Accommodaties (2)

Cabin aan het water in Odoornerveen

Interessant weetje: De Waddenzee is een binnenzee die zich bevindt tussen enerzijds een snoer van Nederlandse, Duitse en Deense Waddeneilanden en anderzijds het vasteland van bovengenoemde landen. De ecologische waarde van de Waddenzee is van onschatbaar hoog. Het is het leefgebied van zeehonden, vissen en vogels. Bovendien kent de Waddenzee een enorme soortenrijkdom aan planten: meer dan 250 soorten zijn er ondertussen gedetermineerd en beschreven.

3. Natuurhuisje aan het water in Eernewoude

Dit natuurhuisje aan het water bevindt zich in Eernewoude in de provincie Friesland. Eernewoude behoort tot de gemeente Tietjerksteradeel. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een eiland, telt 4 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 10 personen. Honden zijn welkom en er is internettoegang (WiFi).

  • Beschrijving huisje: Op een eiland midden op een meer bevindt zich dit vakantiehuis. Dat meer ligt in één van de mooiste natuurgebieden van Friesland: De Alde Feanen. Het huisje is alleen maar met een boot te bereiken. Ondanks het feit dat het huisje op een eiland ligt, is het voorzien van al het wenselijke comfort zoals elektriciteit, riolering, aardgas en WiFi.
  • Omgeving huisje: Het is er leuk om De Alde Feanen te gaan verkennen. Bij het huisje liggen zeilboten, sloepen en kajaks klaar om het water op te gaan om vervolgens te genieten van de omgeving. De Alde Feanen heeft een oppervlakte van ongeveer 4.000 hectare en vormt het leefgebied van tal van planten- en diersoorten. Met name (water)vogels zijn er ruimschoots vertegenwoordigd.

Lees ook:10x vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland!

5x natuurhuisje aan het water! - Bijzondere Accommodaties (3)

Leuk feitje: De Noordzee is van enorm groot belang voor de scheepvaart. Het is één van de meest bevaren zeeën ter wereld. ’s Werelds grootste havens liggen ook aan de Noordzee, waaronder die van Rotterdam. De haven van Rotterdam is zelfs de grootste haven van Europa!

4. Natuurhuisje aan het water in Batenburg

Dit natuurhuisje aan het water bevindt zich in Batenburg in de provincie Gelderland. Batenburg behoort tot de gemeente Wijchen. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een erf, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en er is internettoegang (WiFi).

  • Beschrijving huisje: Het natuurhuisje is groen geschilderd en gaat daardoor volledig op in het landschap. Een rivierenlandschap met mooie uiterwaarden en robuuste dijken. Het huisje is uiterst sfeervol ingericht: je zul jezelf er direct thuisvoelen. Door de grote ramen heeft het licht er vrijspel en heb je een mooi uitzicht op de omgeving.
  • Omgeving huisje: Batenburg is een dorpje zoals je dat verwacht uit de middeleeuwse riddertijd. Nauwe straatjes, pittoreske huisjes en nostalgische vergezichten. Centraal in het dijkdorpje aan de Maas ligt de imposante ruïne van Kasteel Batenburg: een robuuste fortificatie die helaas door de Fransen in 1794 werd verwoest. In de omgeving van Batenburg zijn talrijke wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

5x natuurhuisje aan het water! - Bijzondere Accommodaties (4)

Natuurhuisje aan het water in Batenburg

Interessant weetje: De Maas is één van de drie grote Europese rivieren die door Nederland stroomt. De andere twee zijn de Rijn en Schelde. De Maas is een zogenaamde regenrivier waarvan de bron zich in Frankrijk bevindt. Naast het feit dat de Maas een belangrijke rol voor de scheepvaart speelt, is ook de recreatieve waarde torenhoog. Op zomerse dagen zoeken talrijke mensen verkoeling in het Maaswater of stappen in boten om er te gaan varen!

5. Tiny House aan het water in Weesp

Dit tiny house aan het water bevindt zich in Weesp in de provincie Noord-Holland. De vrijstaande vakantie-accommodatie telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en honden zijn welkom.

  • Beschrijving tiny house: Een verblijf in dit tiny house zul je niet zo snel meer vergeten. Het is de unieke combinatie van een trekkershut en een drijvend vlot. En dat dan midden in de natuur. Deze logde is van de kant en vanaf het water te bereiken.
  • Omgeving tiny house: De tiny house ligt in een ruime sloephaven die omringd wordt door het Naardermeer en de Utrechtse Vecht. Dit gebied is van een ongekende schoonheid en schreeuwt erom om al fietsend, wandelend of varend ontgonnen te worden.

Lees ook:10x tiny house huren in Nederland!

5x natuurhuisje aan het water! - Bijzondere Accommodaties (5)

Tiny House aan het water in Weesp

Leuk feitje: De Geul is één van de mooiste riviertjes van ons land. Deze rivier vindt zijn bron in Franstalig België en steekt bij Cottessen de Nederlandse grens over. Nadat hij kilometerslang door het schilderachtige Zuid-Limburgse landschap heeft gemeanderd, loost de Geul uiteindelijk zijn water in de Maas!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated: 08/05/2023

Views: 5418

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.