Vakantiehuizen en -woningen België 2023 | Natuurhuisje.nl (2023)

Vakantiehuizen België

Een vakantiehuis in België is een fijne uitvalsbasis om het afwisselende landschap te ontdekken. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië vanuit je vakantiehuisje in België genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Denk eens aan een vakantiehuisje in de Ardennen of in de Belgische Eifel. Met ons grote aanbod vakantiewoningen in België, zit er altijd een huisje voor je bij.

Afwisselend landschap in de buurt van je vakantiehuisje in België

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in België. Bij Natuurhuisje kun je in verschillende mooie natuurgebieden in België een weekendje weg boeken.

België is zo divers dat iedereen zich hier kan vermaken. Je vindt er volop ongerepte natuur en cultuur. Bezoek een pittoresk dorpje, een grote en gezellige stad of een natuurgebied. Tijdens je vakantie in België kun je dit prima met elkaar afwisselen. De ene dag maak je een fietstocht door de natuur en de andere dag bezoek je musea. In het Nederlandstalige Vlaanderen bezoek je de Kalmthoutse Heide, een van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen.

In het Franstalige Wallonië liggen de Ardennen en de Belgische Eifel. Hier wandel je uren zonder iets of iemand tegen te komen. Zo geniet je van de rust en ruimte die onze Belgische natuurhuisjes en hun omgeving bieden. Wil je liever in een Belgisch vakantiehuisje dichterbij de grote stad verblijven? Kijk dan eens naar onze vakantiehuizen in de omgeving van Antwerpen of Brugge.

Haal je hart op in de Belgische natuur

Het maakt niet uit met wie je naar België op vakantie gaat. Romantisch met zijn tweeën of liever met het hele gezin? In onze groepsaccommodaties zijn vriendengroepen en hele families zijn van harte welkom. Natuurlijk mag de hond mee. Bij een groot deel van onze vakantiehuizen in België is een hond welkom. Van een vakantiewoning in Luxemburg, luxe vakantiehuis in Luik tot aan een groepsaccommodatie in Namen. Selecteer je voorkeuren in onze filters en je vindt de beste opties voor je reisgezelschap. Onze huisjes liggen midden in de natuur. Stap je huisje uit en ervaar direct het vakantiegevoel. Laat je dus snel verrassen door ons veelzijdige aanbod en de mogelijkheden in ons buurland.

Populaire bestemmingen België

Bij Natuurhuisje vindt je je ideale vakantiehuis voor een vakantie in België. Naast bijzondere locaties, boek je bij ons een last minute of bijzondere overnachting. Huur een glamping tent, overnacht in een tiny house of in een trekkershut. In België kun je alle kanten op. Lees meer over populaire bestemmingen in België:

  • Vakantiehuizen Belgisch Limburg

  • Vakantiehuizen Henegouwen

  • Vakantiehuizen Namen

  • Vakantiehuizen Vlaams-Brabant

  • Vakantiehuizen West-Vlaanderen

Ontdek de natuur in België

Ben je op zoek naar natuur tijdens jouw vakantie? Dan zit je in België goed. Het fijne van een vakantie naar ons buurland is dat je niet ver hoeft te reizen. Je zit wel even in de auto, maar dat is het meer dan waard. Het is er namelijk net zo mooi als een ver land. De natuur is op sommige plaatsen echt puur en lijkt niets op de natuur uit eigen land. Ook als vogelspotter of fotograaf zit je hier goed.

Uitgestrekte bossen en kleine dorpjes

Ruim 20% van het Belgische landschap bestaat uit bossen, welke voornamelijk te vinden zijn in Wallonië. Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. De Ardennen is tevens één van de mooiste gebieden in België. Op een kleine afstand van Nederland bevind je je in een totaal andere wereld! In de Ardennen vind je prachtige uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en kleine historische dorpjes. De Ardennen is een ideale plek voor een lang weekendje weg of zelfs voor een paar weken heerlijke vakantie.

Bezoek Natuurpark de Hoge Venen

In natuurreservaat de Hoge Venen vind je één van de meest ongerepte stukjes van het land. Een bezoekje aan dit natuurpark mag dan ook absoluut niet ontbreken! Dit prachtige uitgestrekte natuurgebied is te vinden in Oostkantons en ligt voor een klein deel in Duitsland. Het gebied bestaat uit zo’n 45 km2 en bestaat voornamelijk uit hoogveenlandschap. Verder vind je er bossen, heidevelden, weiden en wilde dieren. Een aantal dieren die je er tegen kan komen zijn bijvoorbeeld edelherten, wilde zwijnen en reeën. Je kunt hier uitstekend wandelen en fietsen, terwijl je wordt getrakteerd op prachtige landschappen en vergezichten.

Tips voor een vakantiehuis in België

Vanwege de afwisselende natuur is België geschikt voor een veelvoud aan activiteiten. Wat dacht je van een lange wandeling, een mountainbike-tocht, abseilen of een uitstapje naar één van de Belgische steden? Veel verhuurders hebben in hun natuurhuisje een informatiepakket voor je klaar liggen met daarin allerlei tips voor activiteiten en dagjes uit in de omgeving. Ook persoonlijk lichten zij graag het één en ander toe, want verhuurders kennen de streek natuurlijk op hun duimpje. Ze voorzien je dan ook graag van tips. We willen je hier alvast kennis laten maken met een aantal activiteiten die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw tripje naar België.

Volop vermaak in de Ardennen

Kies je voor een vakantie naar de Ardennen? Dan hoef je je sowieso geen moment te vervelen. Ook als je houdt van sportieve activiteiten is de Ardennen de ideale plek voor jou. Kanoën, raften, klimmen en mountainbiken zijn een aantal sporten die je kunt beoefenen tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in de Ardennen. Genoeg te doen! De Ardennen zijn ook geschikt voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Loop door de prachtige natuur en bezoek de oude dorpjes met gezellige kleine straatjes en cafeetjes. Ook de kastelen en mooie grotten zijn een bezoek meer dan waard. In de Ardennen kun je heerlijk ontspannen in jouw verblijf, maar ook daarbuiten. Zo biedt de Ardennen ook prachtige kuuroorden en thermen. Je vindt het allemaal tijdens jouw verblijf in één van onze vakantiehuizen in de Ardennen.

Natuurlijk is dit gebied niet alleen geschikt voor avonturiers. Ook wandelaars, fotografen en vogelaars komen hier helemaal aan hun trekken. Je kunt er reeën, wilde zwijnen en diverse bijzondere vogels tegenkomen. In de maanden Mei tot en met Juni kun je er onder andere de zwarte ooievaar, de raaf, de taigaboomkruiper, de zwarte specht en een orpheusspotvogel tegenkomen. Ook kun je de wespendief, buizerd of glanskop spotten. In de maand augustus is de kans groot dat je er een visarend kunt spotten die zelfs even boven het visrijke water blijft hangen, perfect voor jouw foto.

Wat is er te doen in België?

Wilt u een goede indruk krijgen van België en uw familie en vrienden inspireren na uw vakantie in België? Dan moet u tijdens uw vakantie in België zeker de volgende bezienswaardigheden bezoeken vanuit uw vakantieverblijf in België:

Het Atomium

In Brussel kunt u het prachtige bouwwerk 'het Atomium' bewonderen. Dit imposante monument is ontworpen door de architecten André en Jean Polak en is een iconisch symbool van de stad Brussel.

Manneke Pis

Een bezoek in Brussel is niet compleet zonder een bezoek aan Manneke Pis. Dit icoon is een van de grootste publiekstrekkers van de stad. Combineer uw bezoek aan het Manneken Pis met een trip naar het Atomium. We raden u aan om tijdens uw vakantie in België de metro te nemen en een dagkaart te kopen, zodat u zich gemakkelijk van A naar B kunt verplaatsen.

Chocolade proeverijen

Proef de heerlijke chocolade bij een van de 50 chocolatiers in het prachtige historische centrum van Brugge. Hier vindt u ook de eeuwenoude stadstoren, genaamd het Belfort. Vanaf het grote plein kunt u alle kanten op.

Een rondvaart door de grachten van Brugge

Maak een ontspannen rondvaart door de idyllische grachten van Brugge en verken de stad vanaf het water. Zo ontdekt u op een rustige manier de hele stad vanuit uw huisje in België.

Een bezoek aan Gent

Bezoek de studentenstad Gent, waar u talloze gezellige bistro's, bruine cafés en tavernes zult vinden. Wist u dat de cafés in Gent pas sluiten nadat de laatste gast vertrokken is?

In Flanders Fields Museum

Breng een bezoek aan het In Flanders Fields Museum, waar de Eerste Wereldoorlog centraal staat en vrijwel alles tentoongesteld wordt. Op een interactieve manier wordt de wereldwijde impact van deze oorlog duidelijk gemaakt. Het museum is gevestigd in het centrum van Ieper, in de Lakenhallen.

Welke soorten vakantiehuizen in België hebben wij beschikbaar

Een vakantiehuis aan de Belgische kust

Aan de Belgische kust bieden we diverse vakantiehuizen aan. Natuurhuisjes heeft prachtige vakantiehuisjes in de buurt van de zee, waardoor je meteen dat heerlijke vakantiegevoel ervaart.

De vakantieverblijven aan de Belgische kust zijn beschikbaar in verschillende groottes. Je kunt bij ons een vakantievilla in België huren, maar naast villa's hebben we ook knusse kleine vakantiehuisjes in ons aanbod.

Zo zijn er huisjes in de buurt van de zee waar je een romantisch weekend kunt doorbrengen, maar ook grote vakantiehuizen waar je met de hele familie kunt verblijven. Maakt de hond deel uit van de familie en wil je hem of haar liever niet thuislaten? Vaak is dat ook niet meer nodig, aangezien in veel accommodaties jouw trouwe viervoeter gewoon welkom is!

Een boerderij huren in België

In België is er veel te ontdekken, en dat kun je doen vanuit je favoriete vakantiehuis. Huur een gezellige boerderij op het prachtige Vlaamse platteland en geniet van de serene rust en de uitgestrekte ruimte om je heen.

Ben je op zoek naar een moderne boerderij of juist naar een ouder karakteristiek exemplaar? De keuze is helemaal aan jou en hangt af van je persoonlijke voorkeur.

En als je er pas een paar dagen voor je vakantie zeker van bent waar je naartoe wilt, maak je dan geen zorgen! Natuurhuisje heeft het hele jaar door prachtige last-minute vakantiehuizen in België beschikbaar waar je ook binnen een paar dagen nog terecht kunt!

Groepsaccommodaties in België

Ontdek de diverse selectie van groep vakantie villa's bij in België via Natuurhuisje.

België staat bekend als de ideale bestemming voor groepsuitjes. Of je nu de voorkeur geeft aan een sfeervol verblijf middenin de ruige Ardennen tijdens een weekend met vrienden of familie, of juist kiest voor een groep accommodatie in België aan de kust of midden in een grote stad als Brussel, Antwerpen of Gent.

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het plannen van een weekendje weg met een groep vrienden of familie en ben je op zoek naar een groot vakantiehuis in België? In ons uitgebreide aanbod aan grote vakantiehuizen in België is er voor elk wat wils te vinden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 05/06/2023

Views: 5430

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.