Wat te doen in Inverness? Onze top 15 bezienswaardigheden! (2023)

Inverness, de hoofdstad van de Highlands

Inverness wordt vaak de hoofdstad van de Schotse Hooglanden genoemd, en is de meest noordelijke stad van het Verenigd Koninkrijk. Veel reizigers zien de stad maar kort wanneer ze onderweg naar Loch Ness of naar de Highlands zijn. Maar als je wat tijd te besteden hebt, laat je dan verrassen door Inverness! Wij verbleven een paar dagen in Inverness en zijn zeker verrast door de stad en omgeving! We hebben prachtige wandelingen gemaakt, heerlijk gegeten en gemixt met de locals!

Hoewel de stad veel kleiner en stiller is dan Glasgow of Edinburgh, heeft het aan charme geen gebrek. Er zijn genoeg bezienswaardigheden om je een weekend lang bezig te houden. Hier zijn onze 15 favoriete dingen om te zien en te doen in Inverness.

Vliegtickets naar Inverness vind je gemakkelijk via Vliegtickets.nl.

Wat te doen in Inverness? Onze top 15 bezienswaardigheden! (1)

#1 Wandelen door het schattige kleine centrum van Inverness

Het is heerlijk om een dagje door het kleine en schattige, historische centrum van Inverness te struinen. Het centrum ligt aan een van de oevers van de rivier de Ness, waardoor het met name op een zonnige dag geen straf is om hier te vertoeven en lekker langs de Ness te wandelen. De stad is misschien niet zo groot als Edinburgh, maar wij hebben toch een aantal mooie historische gebouwen weten te ontdekken. Bovendien kun je er ’s avonds heerlijk uit eten!

Wat te doen in Inverness? Onze top 15 bezienswaardigheden! (2)

#2 Inverness Castle

(Video) 10 Best Places to Visit in Scotland - Travel Video

Zodra je aankomt in Inverness zul je direct het silhouet van het kasteel zien, die de hele stad domineert vanaf de top van een heuvel naast de rivier. Het huidige gebouw dateert uit 1836 en is gebouwd op de ruïnes van zijn middeleeuwse voorgangers. Het is een van de modernste kastelen in het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment huisvest in Inverness Castle een aantal lokale overheidskantoren en kan het niet bezocht worden. Natuurlijk is het uitzicht vanaf de kasteeltuinen over de stad fantastisch.

#3 Wandel langs de rivier de Ness en bezoek de Ness eilanden

Hoewel minder beroemd dan Loch Ness, is de rivier de Ness een mooie en rustige route voor een wandeling. Volg de rivier een tijdje om typische Britse huizen te bekijken en via kleine voetgangersbruggen van de natuur in de omgeving te genieten.

Een van de meest interessante dingen om te bekijken in Inverness, zijn de eilanden van de rivier de Ness. Deze eilanden zijn een oase van rust en bevinden zich op slechts enkele minuten wandelen van het stadscentrum. In de herfst bedekken de okertinten alles, terwijl in het voorjaar en de zomer de bloemen de hoofdrolspelers zijn. Helaas hadden wij geen geluk, maar het schijnt zelfs mogelijk te zijn om hier zeehonden te zien!

Top excursies naar of vanuit Inverness

#4 Wees actief en huur een fiets

Niks fijner dan lekker actief zijn en als échte Hollander op de fiets stappen. In Inverness zijn er meerdere plekken waar je een fiets kunt huren. Vanuit Inverness kun je meerdere fietstochten maken. Wij zijn vanaf Inverness langs het meer van Loch ness naar het Urquhart kasteel gefietst, dit is ongeveer 27 km fietsen. Mocht je dit iets te ver zijn dan kun je ook naar de bovenkant van Loch ness toe fietsen of naar de omliggende plekken van Inverness.

#5 Loop langs het Caledonia-kanaal

Het laatste stuk van de Great Glen Way (een van de meest populaire routes in Schotland) loopt door Inverness langs het Caledonia-kanaal. Het Caledonia kanaal verbindt de stad Inverness met de oostkust van Schotland. Het heeft een lengte van 97 kilometer en heeft een aantal mooie sluizen die het bekijken waard zijn. De meest bekende hiervan is Fort August.

Wat te doen in Inverness? Onze top 15 bezienswaardigheden! (3)

#6 Bewonder de uitzichten op Beauly Firth

De Beauly Fjord ligt tussen Beauly en Inverness, op een paar minuten van de hoofdstad van de Highlands. De rivier de Ness gaat hier over in de zee, waardoor er een prachtig landschap ontstaat dat bij schemering roodachtige tinten kleurt en bij laag water zelfs nog mooier is. Als je de loop van de rivier de Ness volgt, zal Beauly Firth je versteld doen staan.

(Video) Scotland's Highlands

#7 Ga wandelen op de heuvel en het bos van Craig Phadrig

Aan de westelijke rand van Inverness ligt de beboste heuvel van Craig Phadrig. Met slechts 172 meter boven zeeniveau en een fantastisch uitzicht op de Beauly Firth, is de kleine heuvel zeker de moeite waar om te beklimmen.

#8 Drink en dans in Hootananny

Naar de Highlands gaan en niets van de Schotse populaire cultuur proeven, zou verboden moeten worden. Zeker wanneer je van Hootananny hebt gehoord. Deze pub en concertlocatie is een typisch Schotse locatie, waar locals de neiging hebben om zich vol te proppen om te genieten van livemuziekconcerten en ceilidhs die bijna dagelijks worden georganiseerd. Wij vonden dit een geweldige manier om te mixen met de locals en het échte Schotland te proeven.

#9 Culinair genot in Inverness

Inverness staat bekend als de gastronomische hoofdstad van de Hooglanden. Ondanks de slechte reputatie van Brits eten, raden wij je aan een aantal restaurants hier uit te proberen. The Kitchen is er één van. Dit restaurant, dat uitkijkt over de rivier de Ness en zich in een modern gebouw bevindt, heeft een geweldige sfeer en heerlijk eten. En als je een liefhebber van zoetigheid bent, verlaat Inverness dan niet zonder iets te hebben geproefd bij So Coco. Deze bakkerij en zoetwaren winkel in het hart van de stad is één grote verleiding.

#10 Cruisen op Loch Ness

Loch Ness ligt slechts een paar kilometer van de stad Inverness af, dus het is zonde als je de stad niet mooi combineert met een bezoek aan het bekende meer. In plaats van tevreden te zijn met het zien van Loch Ness van een van zijn oevers, is het mooier om het water op te gaan en Loch Ness aan boord van een bootje te ervaren.

(Video) Scotland.

#11 Slagveld van Culloden

Tijdens de slag bij Culloden zijn er naar schatting 1000 personen gesneuveld, deze plek vonden wij dan ook erg indrukwekkend om te bezoeken. Je kunt hier het gedenkteken uit 1881 vinden ter ere van de gesneuvelde Jacobieten. De slag bij Culloden was de laatste slag tussen het Huis Hannover en de Jacobieten op 16 april 1746.

#12 De prehistorische graven van de Clava Cairns

Heel dicht bij het legendarische slagveld van Culloden, in een kleine oase van rust langs de rivier de Nairn, zijn drie van de best bewaarde prehistorische graven in Schotland te vinden. De Clava Cairns zijn een bezoek waard, al was het maar om de serene schoonheid van deze graven en omringende steencirkels te bewonderen.

#13 Maak een wandeling door de Reelig Glen

Deze smalle kloof aan de rand van Inverness is een van de favoriete plekken van vele schotten (en natuurlijk van ons). Als je wilt weten waarom deze plek zo populair is, zul je dit zelf moeten ervaren door hier tussen naaldbomen en sparren te lopen, met exemplaren tot 50 meter hoog. Tussen de rustige stroming van water, het kraken van droge bladeren onder je voeten en een dak van takken, is het een heerlijke plek om je te ontspannen.

#14 De boekhandel van Leakey

Ja, inderdaad, een mooie boekhandel is een van de beste dingen om te zien in Inverness. De boekhandel van de Leakey ziet eruit als de boekhandel uit Harry Potter, met al zijn boekenplanken vol met honderden, zo niet duizenden boeken. Deze boekhandel is open sinds 1979 en de locatie kon niet perfecter zijn: een kerk uit de 18e eeuw. Het is de op één na grootste tweedehandsboekhandel in Schotland, met meer dan 100.000 items.

(Video) Solo travel to the FAR NORTH of Great Britain - Inverness to Orkney, Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 [Ep. 4]

#15 Fall of foyers

Deze spectaculaire watervallen aan de rand van Inverness zijn een waar natuurwonder. Verborgen op een plek die weinig toeristen kennen, is het een heel bijzondere maar rustige plek om te bezoeken. Als je tijd hebt, maak dan de complete wandelroute die begint en eindigt bij de Falls of Foyers.

🌍 Waar ligt Inverness

Inverness ligt in het noorden van Schotland en wordt vaak gezien als de hoofdstad van de highlands.

🚂 Hoe kom ik in Inverness?

Wanneer je vliegt op Edinburgh, kun je gemakkelijk de trein nemen naar Inverness. Let op, er gaan zowel directe als indirecte ritten.

🕑 Hoe lang duurt de treinrit van Edinburgh naar Inverness?

De treinrit duurt ongeveer 3,5 uur.

🌄 Waar kan ik naartoe vanuit Inverness?

Er zijn verschillende highlights die gemakkelijk vanuit Inverness te bereiken zijn, waaronder Loch Ness, Isle of Skye, door vliegen naar de Shetland eilanden.

FAQs

Wat moet je echt zien in Schotland? ›

De hoogtepunten van Schotland
 • Edinburgh. Wat ons betreft is Edinburgh de mooiste stad van Schotland. ...
 • Schotse Highlands. ...
 • Glen Coe. ...
 • Isle of Skye. ...
 • Jacobite Train & Glenfinnan viaduct. ...
 • Fort William & Ben Nevis. ...
 • Eilean Donan Castle. ...
 • Cairngorms National Park.

Hoe groot is Inverness? ›

Wat is het mooiste gebied van Schotland? ›

De bekendste en voor velen ook mooiste natuurgebieden in Schotland zijn de Trossachs en Loch Lomond (het grootste meer van Schotland), Glencoe, de Cairngourm Mountains, het Galloway Forest Park, Glenmore Forest Park, de Lomond en Pentland Hills.

Wat is de mooiste stad van Schotland? ›

Edinburgh wordt door velen de mooiste stad van het Verenigd Koninkrijk, en zelfs van Europa genoemd. Wat ons betreft is dit helemaal terecht. In Edinburgh kun je terecht voor een combinatie van historie en moderne hippe restaurants en winkels.

Wat is de beste tijd om naar Schotland te gaan? ›

De droogste maanden en voor veel mensen de beste reistijd voor Schotland zijn juni, juli en augustus. In deze maanden zijn de temperaturen redelijk aangenaam: zo rond de 20 graden met af en toe een uitschieter naar boven of beneden.

Is Schotland duurder dan Nederland? ›

Prijsniveau in Schotland: De prijzen liggen in Schotland wat hoger dan in Nederland of België. Reken op een prijsverschil van gemiddeld +13%. Restaurants zijn bijvoorbeeld 10% duurder, levensmiddelen 20% en voor geïmporteerd bier in de horeca betaal je 27% meer. Het openbaar vervoer is daarentegen weer 2% goedkoper.

Wat is mooier Edinburgh of Glasgow? ›

Wil je een weekend shoppen, ontspannen in het uitgaansleven en je onderdompelen in een bruisende en toegankelijke stad, dan raden we je aan een ticketje Glasgow te boeken. Liever door het verleden van Schotland kuieren en rustig genieten van een hapje en drankje bij kaarslicht? Dan is Edinburgh meer je ding.

Welk beroemd meer ligt in de buurt van Inverness? ›

Een reis naar Inverness zou niet volledig zijn zonder een bezoek te brengen aan Loch Ness; het bevat het grootste volume zoetwater van de Britse eilanden en het bevat meer water dan alle meren in Engeland en Wales samen. Het meer ligt ten zuiden van Inverness.

Van wie stammen de schotten af? ›

In het laatste millennium voor Christus migreerden Kelten naar de Britse eilanden; de oorspronkelijke bevolking werd grotendeels door hen geassimileerd. In Schotland vestigden zich de Picten, die waarschijnlijk voor een belangrijk deel van Keltische origine waren.

Hoe heette Scotland vroeger? ›

Ten noorden lagen gebieden die bewoond werden door de Picten, het gebied stond bij de Romeinen bekend als Caledonië.

Is Schotland duur? ›

Als backpacker is een reis door Schotland realistisch voor een bedrag van 50 euro per persoon per dag. In dit dagbudget voor Schotland zit reizen per openbaar vervoer, slapen in hostels en zoveel mogelijk zelf koken. Heb jij een groter budget? Dan is 125 euro per persoon per dag een ruim dagbudget voor Schotland.

Wat kost een taxi in Schotland? ›

Zo ben je met de taxi al snel 25 tot 30 pond kwijt voor een ritje vanaf het vliegveld van Edinburgh naar het centrum van de stad. Voor Glasgow gelden ongeveer dezelfde prijzen. Voor Edinburgh heb je de Airlink bussen als goedkope optie. Deze bussen brengen je in ongeveer 30 minuten naar het centrum van Edinburgh.

Is Schotland een veilig land? ›

Schotland is veilig voor individuele reizigers

Het komt heel zelden voor dat iemand op straat lastig wordt gevallen of wordt overvallen, gezondheidsrisico's zijn tevens minimaal en de lokale bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast bieden Schotse overheidsinstanties ook uitstekende hulp.

Hoe veilig is Schotland? ›

Schotland is over het algemeen een veilig land om op vakantie te gaan. Overal in het Verenigd Koninkrijk, net als in de meeste landen van Europa, heerst er een verhoogde terrorismedreiging.

Wat kost een huurauto in Schotland? ›

Gemiddeld kost een huurauto in Schotland € 426 per week (€ 61 per dag).

Hoe zijn de prijzen in Schotland? ›

Is Schotland duur? Het prijsniveau van Schotland ligt over het algemeen hoger dan in Nederland, maar het is een hardnekkig vooroordeel dat Schotland onbetaalbaar zou zijn. Een gemiddelde lunch kost ca. € 20 p.p. en voor een diner dien je rekening te houden met ca.

Waarom staan er geen bomen in Schotland? ›

De belangrijkste boosdoener zijn de edelherten, waar Schotland er ongeveer 400.000 van telt. Zij vreten alles, inclusief jonge naaldbomen, vooral in de winter als de dieren door het sneeuwdek minder kieskeurig zijn.

Wat is populair in Schotland? ›

Schotland staat bekend om zijn prachtige ruige natuur, de typische Schotse gebruiken en schitterende dorpen en steden die er te vinden zijn. De Schotse hooglanden zijn het populairst bij de toeristen. In dit prachtige ruige landschap ligt de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk de Ben Nevis.

Kan je het noorderlicht zien in Schotland? ›

Waar in Schotland kan ik ze zien? Hoewel de noordelijke regio's van Schotland je een betere kans bieden om de "Mirrie Dancers" te zien, is het noorderlicht overal in Schotland onder de juiste omstandigheden (en als de lichtvervuiling minimaal is) zichtbaar.

Waarom regent het zoveel in Schotland? ›

Schotland ondervindt door zijn ligging in het noordwesten van Europa veel invloed van Atlantische Oceaan. Een groot deel van het jaar staat er een westelijke luchtstroom, die zorgt voor de aanvoer van vaak vochtige en in de winter relatief warme lucht. Veel van de neerslag valt in het westelijke deel van Schotland.

Hoe vaak regent het in Schotland? ›

Gemiddeld zijn er in Schotland tweehonderdvijftig dagen per jaar met neerslag per. Tijdens deze dagen valt er gemiddeld tien millimeter per dag. Dit is ongeveer drie maal zoveel als dat er gemiddeld op jaarbasis in Nederland valt. Hiermee hoort Schotland tot de natste plaatsen van Europa.

Kun je met euro betalen in Schotland? ›

Ondanks dat het Verenigd Koninkrijk, en dus ook Schotland, lid is van de Europese Gemeenschap wordt hier niet met Euro's betaald. Het Verenigd Koninkrijk heeft vastgehouden aan de eigen munteenheid, de Britse Pond. Schotland heeft haar eigen versie van de pond, de Schotse Pond.

Is kraanwater in Schotland drinkbaar? ›

Is het veilig om kraanwater te drinken in Schotland? Ja, Schotland kan prat gaan op uitzonderlijk schoon kraanwater, dat helemaal veilig is om te drinken.

Wat kost een maaltijd in Schotland? ›

De kosten voor eten en drinken voor Schotland verschillen heel erg. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Wij kozen ervoor om in pubs te gaan eten (je bent tenslotte in Schotland). Het eten is betaalbaar, zo heb je over het algemeen gerechten tussen de £7 en £15.

Is Glasgow de moeite waard? ›

Glasgow is een verrassende stad en zeker de moeite van een dagtrip waard. Het aantal toeristen dat speciaal voor een stedentrip naar Glasgow vliegt en in Glasgow overnacht, neemt toe. Glasgow wordt als een meer ongepolijst alternatief gezien voor het bijna sprookjesachtige Edinburgh.

Hoeveel dagen heb je nodig in Edinburgh? ›

Op vakantie naar Edinburgh: hoeveel dagen heb je nodig? De meeste toeristen die reizen naar Edinburgh boeken, verblijven drie tot vier dagen in de stad. Korter kan ook, maar dan zul je keuzes moeten maken. De meeste bezienswaardigheden van Edinburgh liggen op loopafstand van elkaar.

Wat te doen omgeving Glen Coe? ›

Dingen om te doen in Glencoe

Breng een bezoekje aan het Glencoe bezoekerscentrum en eet een hapje voor u de glen intrekt. Wandel door Glen Coe of beklim een aantal Munro's. Skiën, snowboarden of mountainbiken in het Glencoe Mountain resort. Zeekajakken op Loch Leven.

Wat te doen in Aberdeen? ›

De beste attracties in Aberdeen
 1. Aberdeen Maritime Museum. 1.867. Specialiteitenmusea. ...
 2. Footdee (Fittie) 1.081. Wijken. ...
 3. The Gordon Highlanders Museum. 744. Specialiteitenmusea. ...
 4. Duthie Park Winter Gardens. 1.052. Parken • Tuinen. ...
 5. Aberdeen Art Gallery. 488. Kunstmusea. ...
 6. Aberdeen Science Centre. 121. ...
 7. Johnston Gardens. 317. ...
 8. Duthie Park. 559.

Waarom dragen Schotten geen onderbroek onder hun kilt? ›

De traditie om de kilt zonder ondergoed te dragen is ontstaan door de krijgers van de Highlands. Het Schotse leger pikte het idee op en Schotse regimenten lopen tot op de dag van vandaag nog steeds zonder ondergoed.

Wat betekend Haggis? ›

Haggis = haggis is een typisch Schots gerecht. haggis is een schapenmaag of runderdarm, gevuld met stukjes hart, long, lever, niervet en havermout.

Hoe praten Schotten? ›

Schotland kent drie officiële talen: Engels, Schots-Gaelisch en Schots. Schots-Gaelisch is een Keltische taal die wordt gesproken door zo'n 60.000 mensen in de Schotse Hooglanden. Het Schots is een taal die verwant is aan het Engels, maar met een andere uitspraak en woordenschat.

Wat zit er onder de kilt? ›

Traditioneel draagt men er geen onderbroek en om problemen bij wind te voorkomen draagt men ook een tasje op de hoogte van de schaamstreek. Maar de Schotten die wel een kilt dragen hebben tegenwoordig toch meestal wel een onderbroek aan.

Waarom draagt een schot een kilt? ›

De rok die Schotse mannen dragen heet een kilt. Vroeger droegen ze een kilt, zodat ze makkelijk en droog door riviertjes konden lopen. Het dragen van een kilt is een Schotse traditie. Vroeger kon je aan de strepen en kleuren van een kilt zien wat voor rang iemand had.

Waar is de serie Outlander opgenomen? ›

gefilmd op George Square, in het park van Kelvingrove en Pollok Country Park. Mooie kustlocaties heeft men ook gebruikt zoals Troon en Dunure Harbour in Ayrshire, Aberdour Castle en de Royal Borough of Culross in Fife. Al deze locaties bevinden zich niet in de bergen van Schotland.

Wat is leuker Glasgow of Edinburgh? ›

Wil je een weekend shoppen, ontspannen in het uitgaansleven en je onderdompelen in een bruisende en toegankelijke stad, dan raden we je aan een ticketje Glasgow te boeken. Liever door het verleden van Schotland kuieren en rustig genieten van een hapje en drankje bij kaarslicht? Dan is Edinburgh meer je ding.

Wat te doen omgeving pitlochry? ›

De beste attracties in Pitlochry
 1. Blair Athol Distillery. 2.314. Distilleerderijen. ...
 2. Blair Castle & Gardens. 1.939. Specialiteitenmusea • Kastelen. ...
 3. Queen's View. 2.197. Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen. ...
 4. Ben Vrackie. 311. Bergen. ...
 5. Pitlochry Festival Theatre. 1.184. ...
 6. Falls of Bruar. 211. ...
 7. Edradour Distillery. 2.298. ...
 8. Faskally Wood. 603.

Is Edinburgh veilig? ›

Veiligheid. Edinburgh is een relatief veilige bestemming, toch dien je rekening houden met zakkenrollers en gauwdieven. Met name in het openbaar vervoer en in de buurt van de populairdere toeristische attracties zijn er criminelen actief. Een ander puntje van veiligheid is het verkeer in de stad.

Hoeveel dagen citytrip Edinburgh? ›

Op vakantie naar Edinburgh: hoeveel dagen heb je nodig? De meeste toeristen die reizen naar Edinburgh boeken, verblijven drie tot vier dagen in de stad. Korter kan ook, maar dan zul je keuzes moeten maken. De meeste bezienswaardigheden van Edinburgh liggen op loopafstand van elkaar.

Wat is de beste tijd om naar Edinburgh te gaan? ›

De beste reistijd voor Edinburgh is juni en juli. In de zomer is het zelden heet en de winter is sporadisch écht koud. De wind uit het zuidwesten neemt geregeld de nodige regen mee naar Engeland.

Wat is leuker Dublin of Edinburgh? ›

Dublin voelt ook als een wat hippere stad, terwijl Edinburgh ten alle tijden mysterieus en kneuterig aan blijft voelen voor mij. Wat verder het meest opvalt aan de bevolking in beide steden: het percentage van mensen met rood haar ligt wat hoger dan in Nederland. In Edinburgh is het ook niet heel rustig op straat.

Wat kost eten in Edinburgh? ›

Prijzen in restaurants in Edinburgh.
Maaltijd goedkoop Restaurant15 GBP (10.00-25)
Binnenlands bier (0.5 liter diepgang)4.30 GBP (3.00-5.00)
Geïmporteerde bier (0,33 liter fles)4.40 GBP (3.00-6.00)
Cokes/Pepsi (0.33 liter fles)1.50 GBP (1.00-2.00)
Water (0.33 liter fles)0.87 GBP (0.50-1.50)
5 more rows

Wat te doen rond Dundee? ›

De beste attracties in Dundee
 1. Discovery Point. 2.250. Specialiteitenmusea • Schepen. ...
 2. Verdant Works. 978. Specialiteitenmusea • Historische locaties. ...
 3. The McManus: Dundee's Art Gallery & Museum. 1.306. ...
 4. HMS Unicorn. 513. ...
 5. Dundee Museum Of Transport. 416. ...
 6. The Dundee Law. 976. ...
 7. Broughty Castle Museum. 542. ...
 8. Dundee Science Centre. 403.

Wat te zien in Glasgow? ›

De beste attracties in Glasgow
 1. Kelvingrove Art Gallery and Museum. 15.633. Kunstmusea. ...
 2. The Riverside Museum of Transport and Travel. 9.623. Specialiteitenmusea. ...
 3. Celtic Park. 2.332. Stadions. ...
 4. The Necropolis. 3.571. ...
 5. Glengoyne Distillery. 1.717. ...
 6. Buchanan Street. 5.310. ...
 7. University of Glasgow. 2.025. ...
 8. Glasgow Botanic Gardens. 2.250.

Waar staan schotten om bekend? ›

Het gebied staat bekend om de kilt, de doedelzak, het gerecht haggis, whisky en het monster van Loch Ness. De naam Schotland komt van Scoti, de naam die de Romeinen gebruikten om de Gaelische bevolking aan te duiden.

Kun je kraanwater drinken in Edinburgh? ›

Is het veilig om kraanwater te drinken in Schotland? Ja, Schotland kan prat gaan op uitzonderlijk schoon kraanwater, dat helemaal veilig is om te drinken.

Videos

1. Plockton Village & prachtige omgeving - Highland Cows van dichtbij!
(MemorySeekers)
2. Loch Ness Cruise + Fort Augustus-sluizen - Schotse Hooglanden
(MemorySeekers)
3. Urquhart Castle - Beste uitzicht op Loch Ness - Prachtige Schotse Hooglanden
(MemorySeekers)
4. A Guide to Scotland's Cities
(VisitScotland)
5. Rijden met Glencoe Schotland A82 en prachtige Glen Etive - Tour door de Schotse Hooglanden
(MemorySeekers)
6. 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 ESCOCIA 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿| 14 Datos de ESCOCIA| Lograran su Independencia?| Edimburgo y Cementerios
(Universe Planet!)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 01/24/2023

Views: 5919

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.